Projecten .: Boerderijtuinen .: Laarderweg, Eemnes




Laarderweg, Eemnes

Het gaat hier om het 2e gedeelte van de achtertuin, over het 1e gedeelte t/m de pergola was men tevreden en bleef de vormgeving bestaan.

 

Onderhoudsvriendelijk

Men wilde graag een romantische tuin, geen gazon en geen vijver. De tuin diende onderhoudsvriendelijk te zijn met meerdere zitgedeelten, aangezien het de bedoeling is dat er klanten van de bewoners rond geleid kunnen worden, welke ook van de zitgedeelten gebruik mogen maken. Ook graag een overdekt zitgedeelte. Verder was de beschoeiing langs de achterliggende sloot aan vervanging toe en wilde men graag een berging.

 

Beschoeiing

De pergola was begroeid met klimop, deze hebben wij strak geknipt zodat een panoramisch doorzicht ontstond. Na het vernieuwen van de beschoeiing met hardhouten damwand werd de berging en het overdekte terras gemaakt van hardhouten palen en Western Red Cedar rabbathout.

 

 

Hoogteverschil

Gezien het op te vangen hoogteverschil is er voor gekozen dit op te vangen door muurtjes te metselen met 2 trappen, uitgevoerd met oude gebakken walen waar ook de paden zijn bestraat. De zitgedeelten zijn gemaakt van oude plavuisjes in gestabiliseerd zandbed. Teneinde de aanwezige pergola niet op zichzelf te laten staan werd er nog een hardhouten pergola bij geplaatst, welke de dieptewerking versterkt.

 

Doorkijkjes

Verspreid staand werden haagjes geplant van Taxus baccata, waardoor doorkijkjes en besloten zitjes zijn ontstaan. Langs de achterzijde werden hoge, wintergroene bamboe’s geplant i.v.m. de privacy en langs de zijkant in, overleg met de buren, een haag van wintergroene Photynia’s.
De beplanting is bodemafdekkend met tevens veel kruiden.